Eigen zaak! Voordeel of juist een nadeel?

Ik ben eigen baas, klinkt stoer toch? Maar heeft het nu juist voor- of nadelen? Het grootste nadeel is misschien wel de onzekerheid over de toekomst. Ik heb nu nog geen idee of ik over een half jaar nog werk (oftewel inkomen) heb. Ook weet ik niet of ik het naar mij zin ga hebben bij een nieuwe klus en of de mensen mij wel geschikt vinden en of ik het werk wel goed doe? Best wel even spannend dus!

Maar er zijn ook veel voordelen. Financieel natuurlijk maar bijvoorbeeld ook dat ik nu geniet van een vakantie van bijna 6 (jaaa, 6) weken lang! Vanaf mijn 15e heb ik niet meer zo’n lange vakantie gehad. En het is heerlijk! Wat een genot om zolang samen met manlief en kids quality time door te brengen. Hoelang en wanneer ik vakantie neem beslis ik nu lekker zelf. ;-P

Ik krijg best vaak de vraag hoe ik het interim werk vind. Is het niet moeilijk om zo kort ergens te werken? Je kunt immers de mensen niet écht goed leren kennen? Eigenlijk past juist dit interim werk wel goed bij mij. Absoluut, ik heb geen tijd om even ‘de kat uit de boom’ te kijken zoals je normaal zou doen. Bij een interim opdracht spring je ergens middenin, vol gas aan de slag met de klus die voor je ligt. En juist omdat je zo intensief ergens midden in springt ben je meteen jezelf en laat je veel van jezelf zien. Al mijn gehele werkende leventje was ik vrij snel uitgekeken. Het is ook niet voor niets dat ik niet langer dan 2.5 / 3 jaar voor één baas / opdracht werkte. Dus ja, dit past denk ik wel goed bij mij.

Kortom, tot nu toe ben ik dik tevreden over mijn eigen zaak!