Heb jij ook een dikke bonus gekregen van je baas?

Tijdens een kerstetentje met vrienden kreeg ik deze vraag. Heb de vrager eerst maar even verteld dat ik een hele lieve bazin heb. Ze zorgt goed voor mij en laat me altijd zelf mijn uren bepalen. Waar vind je zo’n baas tegenwoordig nog! 😛

Maar even serieus; het is natuurlijk best spannend om na een jaar te kijken of je eigen zaak een beetje een succes is geweest. Of dat je helaas de conclusie moet trekken dat je dit toch beter niet had kunnen doen.

Het was immers best een spannend jaar. Uberhaupt vind ik het ‘ZZP’en’ best spannend. Zo weet ik nu nog niet of en waar ik na 1 maart ga werken. Wel weet ik dat ik nog een maandje langer mag blijven bij Elkien! Leuk!! Ik heb het namelijk erg naar mijn zin bij deze organisatie.

Even terugkijken op 2018: ik heb in totaal 6 weken thuis gezeten. Bewust! Zo had ik lekker (bijna) net zoveel vrij als de kinderen. En met de zekerheid van een nieuwe klus na de vakantie kon dat mooi. Verder heb ik geen dag thuisgezeten. Ik heb 3 ‘grote’ opdrachten mogen doen en een aantal leuke kleinere. Denk hierbij aan het maken van een marketingplan of het schrijven van een bedrijfsprofiel. Zo ben ik een aantal keren op écht het allerlaatste moment ingevlogen. Een échte uitdaging, maar super leuk.

Maar ik ben ook verrassingen tegengekomen. Zo heb je met een eigen bedrijf ineens niet meer overal recht op. Je moet soms snel kunnen schakelen en heel belangrijk: de juiste balans zoeken in hoeveel tijd je aan je bedrijf besteed. Verder moet je ook ‘nee’ durven zeggen, iets wat bij mij nog wel eens voor een uitdaging zorgt. 😉

Maar bovenal ben ik gewoon heel trots! Ik hou ervan om mezelf uit te dagen. Te kijken of ik net dat stapje verder kan! En ik heb het toch maar geflikt in dit eerste jaar. Op naar een mooi, uitdagend 2019!!